Vatsa pullistelee lounaan jälkeen onnesta niin itsellä kuin lapsillakin. Harvaa ruokaa meillä pyydetään lisää, mutta tässä on yksi santsikierroksen ansainneista resepteistä.
Lempeä bataatti-linssikeitto
n. 1 litra vettä
suolaa
100 - 150 g punaisia linssejä
1 bataatti
2 - 3 porkkanaa
(1-2 kynttä valkosipulia)
1 tl rakuunaa
valkopippuria
Kuoritut kasvikset ja linssit keitetään suolatussa vedessä pehmeiksi (n. 20
minuuttia) ja keitto soseutetaan. Lisätään kämmenpohjassa hieman
murskattua rakuunaa (hierominen avaa aromit) ja varovaisesti
valkopippuria (alkuun max. 1/4 tl), sillä sen maku voimistuu hetken
aikaa lisäämisestä. Tarvittaessa pippuria saa lisää, mutta pois
sen ottaminen ei onnistu.
Keiton lisänä voi tarjota raejuustoa, jogurttia tai siemeniä tai keiton voi halutessaan koristella vihreällä tupsulla, mutta itse en ole sellaisia aikoihin lautaselleni kaivannut. Linssit tuovat keittoon proteiineja sekä ruokaisuutta ja bataatti samettista makeutta - toimiva ja täyttävä yhdistelmä ihan sellaisenaan. Reseptiä on myös helppo varioida ja keiton sekaan sujahtaakin usein esimerkiksi kesäkurpitsan jämä tai pöydällä yksinäisyyttään poteva sipuli.
Juuri valmistunut keitto on muuten todella kuumaa ja siihen polttaa kielensä
takuuvarmasti. Minulla onkin tapana tehdä keitto valmiiksi ja lähteä sen
jäähtymistä odotellessa vaikka hetkeksi ulos.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti