torstai 20. kesäkuuta 2013

Kesän paras perunasalaatti

Suurena halloum-juuston ystävänä halloum-perunasalaatti kuuluu "pakko saada" -listalleni heti, kun uusien perunoiden aika koittaa. Epäilen, että bongasin reseptin muutamia vuosia sitten erään kauppaketjun julkaisusta. Mutta koska alkuperäinen resepti on jo aikapäivää kadonnut ja reseptikin muuttanut muotoaan, jääköön mainostaminen tällä erää sikseen.

Salaatti on ihana kesälounas ja se on saavuttanut suosiota myös grilliruokien lisäkkeenä. Se on myös loistava illanistujais- tai vierastarjottava, sillä salaatin voi valmistaa etukäteen ja niin keittömestarillekin jää aikaa seurusteluun tai muihin herkkuihin keskittymiseen. 


Kesän paras perunasalaatti

n. 1 kg uusia perunoita
1 sipuli varsineen
1 ruukku basilikaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 paketti halloumia
ruusu- tai merisuolaa
rouhittua mustapippuria
reilusti hyvää oliiviöljyä (ainakin 1 dl)

Keitä ja jäähdytä perunat. Paloittele kaikki ainekset suureen, mielellään kannelliseen kulhoon. Jollei halloumi ole extra-suolaista, ripottele pinnalle hieman hyvälaatuista suolaa (perunat vaativat aika reilun suolauksen) sekä rouhittua mustapippuria maun mukaan. Kaada päälle reilusti oliiviöljyä ja kääntele. Salaatti saa kiillellä öljystä, joten lisää öljyä, jos kääntelyn jälkeen salaatti näyttää kuivalta. Öljy auttaa salaattia maustumaan, joten siinä ei kannata pihistellä. Ylimääräinen öljy valuu kyllä salaattikulhon pohjalle tai jää lautaselle. Anna salaatin vetäytyä viileässä mieluiten seuraavaan päivään. 

Alkuperäisessä reseptissä tomaatit olivat aurinkokuivattuja. Ne eivät kuitenkaan salaatin vakiosyöjille, itseäni lukuunottamatta, tahtoneet maistua, joten olen korvannut ne tavallisilla tomaateilla. Jonain päivänä voisin myös heittäytyä hurjaksi ja kokeilla basilikan sijaan jotain toista yrttiä, vaikkapa rosmariiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti