Niinpä uunipellille päätyi koe-erä, joka piti sisällään raitajuuren, porkkanan, voikukan, vuohenputken ja parin eri salaattilajikkeen lehtiä. Ja hyväähän se oli! Erityisesti raitajuuri miellytti makunystyröitäni. Tänä vuonna en tullut kylväneeksi mangoldia, mutta voisin kuvitella siitäkin syntyvän suussa sulavaa naposteltavaa. Ja mikä parasta, nämä sipsit ovat taatusti terveellisiä!
Vihreät sipsit (pellillinen)Halutessaan sipsejä voi maustaa esim. yrttisuolalla tai chilillä ja reseptejä löytyy myös raakaruokailijoiden vaatimukset täyttävästi. Sipsit ovat parhaimmillaan heti valmistuttuaan, sillä ne menettävät nopeasti rapeuttaan.
n. 100g vihreää
1-2 tl (oliivi)öljyä
suolaa
Pese ja kuivaa vihreät hyvin. Revi lehdet kulhoon ja poista paksuimmat lehtiruodit. Lehdet kutistuvat uunissa, joten ihan pientä silppua ei kannata tehdä. Kaada lehtien päälle öljyä ja kääntele kunnes kaikki lehdet kiiltelevät öljystä. Lisää varovaisesti suolaa. Levitä seos uunipellille ja kuivaa 175 asteisessa uunissa kunnes sipsien reunat ovat hieman ruskistuneet. Lehtikaali valmistuu 10 minuutissa, ohuemmille lehdille riittää viisi minuuttia.
Ensi kesän puutarhaunelmiin on muuten lisätty mangoldin lisäksi myös reilusti lehtikaalia.
Aijai, tuli tosi hyvä mangoldista ja pinaatista, namskis! Kiitos vinkistä :)
VastaaPoista